Recept

Bloemkoolaardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smakelijk en gezond

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, was het lof van de bloemkool.

    Verdeel de bloemkool in roosjes en kook in gezouten water.

    Verwarm de oven.

  2. Kaassaus

  3. 2

    Maak een roux met gesmolten boter en bloem. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Naam van het vuur, roer er de room door, samen met de helft van de gemalen kaas.

  4. 3

    Kook de aardappelen, het lof van de bloemkool en het spek samen gaar.

  5. 4

    Mix de gekookte aardappelen en het lof. Snij het spek fijn en voeg samen met enkele vlokjes boter bij de aardappelen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng alles goed.

  6. 5

    Beboter een schotel en breng het aardappelmengsel hierin. De schotel moet voldoende groot zijn zodat met dit mengsel slechts de helft van de schotel gevuld is.

  7. 6

    Leg de bloemkoolroosjes op het aardappelmengsel, overgiet met de kaassaus en bestrooi met de rest van de gemalen kaas.

  8. 7

    Gratineer in de oven en serveer zeer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolaardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!