Recept

Kaassoezen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Overheerlijk!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Beboter een bakplaat en bestuif met bloem.

    Hak de boter in stukjes. Zeef de bloem.

    Verwarm de overn voor op 190°C.

  2. 2

    Kook de melk en voeg de peper, het zout, de nootmuskaat en de klontjes boter toe. Wanneer de melk goed kookt, haal van het vuur en voeg er de bloem bij. Meng grondig met een houten lepel en zet opnieuw op het vuur. Het deeg mag goed drogen onder voortdurend roeren. Wanneer het deeg een vliesje nalaat op de bodem van de kom is het droog genoeg.

  3. 3

    Haal van het vuur en roer er één voor één de eieren door. Het deeg mag niet te vloeibaar worden. Meng de kaas door het deeg.

  4. 4

    Vorm met een koffielepel kleine hoopjes op een bakplaat. Bak gedurende 10 minuten in de oven en laat eventueel wat drogen in de oven. Binnenin mag het deeg nog wat vochtig zijn.

  5. 5

    Dien de soezen lauw of koud op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaassoezen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!