Rolcake met frambozen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rolcake met frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zondags dessert

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. 2

    Klop 4 eieren luchtig op met 2 eetlepels lauw water.

    Doe er 125 g suiker en 1 pakje vanillesuiker bij.

  3. 3

    Roer tot een homogeen deeg met 125 g gezeefde bloem.

    Verdeel gelijkmatig over bakpapier op een ovenplaat en bak 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.

  4. 4

    En hier komt de truc: stort de biscuit op een met suiker bestrooide, propere theedoek, dek af met een vochtige theedoek en laat afkoelen.

  5. 5

    Neem 250 g uitgelekte diepvriesframbozen (gebruik in de zomer verse frambozen of aardbeien).

    Mix 100 g en meng met 150 ml room, 300 g volle yoghurt en 75 g poedersuiker.

  6. 6

    Week 6 blaadjes gelatine in koud water en knijp uit.

    Verwarm 2 eetlepels likeur (bijvoorbeeld cassis) met 50 ml room.

    Los de uitgeknepen gelatine daarin op.

  7. 7

    Meng met nog 200 ml room en spatel alles door de frambozencrème.

    Haal de vochtige doek van de biscuit.

  8. 8

    Verdeel er met een spatel de frambozencrème over en rol 'm voorzichtig op.

    Wikkel de vochtige doek er opnieuw rond en laat 1 uur rusten.

    Haal de doek van de rol en bestrooi met bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. 2

    Klop 4 eieren luchtig op met 2 eetlepels lauw water.

    Doe er 125 g suiker en 1 pakje vanillesuiker bij.

  3. 3

    Roer tot een homogeen deeg met 125 g gezeefde bloem.

    Verdeel gelijkmatig over bakpapier op een ovenplaat en bak 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.

  4. 4

    En hier komt de truc: stort de biscuit op een met suiker bestrooide, propere theedoek, dek af met een vochtige theedoek en laat afkoelen.

  5. 5

    Neem 250 g uitgelekte diepvriesframbozen (gebruik in de zomer verse frambozen of aardbeien).

    Mix 100 g en meng met 150 ml room, 300 g volle yoghurt en 75 g poedersuiker.

  6. 6

    Week 6 blaadjes gelatine in koud water en knijp uit.

    Verwarm 2 eetlepels likeur (bijvoorbeeld cassis) met 50 ml room.

    Los de uitgeknepen gelatine daarin op.

  7. 7

    Meng met nog 200 ml room en spatel alles door de frambozencrème.

    Haal de vochtige doek van de biscuit.

  8. 8

    Verdeel er met een spatel de frambozencrème over en rol 'm voorzichtig op.

    Wikkel de vochtige doek er opnieuw rond en laat 1 uur rusten.

    Haal de doek van de rol en bestrooi met bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.