Recept

Rolcake met frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zondags dessert

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. 2

    Klop 4 eieren luchtig op met 2 eetlepels lauw water.

    Doe er 125 g suiker en 1 pakje vanillesuiker bij.

  3. 3

    Roer tot een homogeen deeg met 125 g gezeefde bloem.

    Verdeel gelijkmatig over bakpapier op een ovenplaat en bak 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.

  4. 4

    En hier komt de truc: stort de biscuit op een met suiker bestrooide, propere theedoek, dek af met een vochtige theedoek en laat afkoelen.

  5. 5

    Neem 250 g uitgelekte diepvriesframbozen (gebruik in de zomer verse frambozen of aardbeien).

    Mix 100 g en meng met 150 ml room, 300 g volle yoghurt en 75 g poedersuiker.

  6. 6

    Week 6 blaadjes gelatine in koud water en knijp uit.

    Verwarm 2 eetlepels likeur (bijvoorbeeld cassis) met 50 ml room.

    Los de uitgeknepen gelatine daarin op.

  7. 7

    Meng met nog 200 ml room en spatel alles door de frambozencrème.

    Haal de vochtige doek van de biscuit.

  8. 8

    Verdeel er met een spatel de frambozencrème over en rol 'm voorzichtig op.

    Wikkel de vochtige doek er opnieuw rond en laat 1 uur rusten.

    Haal de doek van de rol en bestrooi met bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rolcake met frambozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!