Recept

Auberginetorentje met tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bijna te mooi om op te eten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de aubergines en snij ze in een twintigtal schijven van ±1 cm. Bestrooi ze aan weerszijden met zout en leg ze in een vergiet.

    Pel en hak de ui.

    Pel en ontpit de tomaten, snij ze in dobbelsteentjes.

    Snipper het basilicum.

  2. 2

    Maak de tomatensaus. Stoof de ui glazig in 2 eetlepels olie. Doe er de tomaten, de chili en een mespuntje suiker bij. Laat 5 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Vermeng de cashewnoten met de
    parmezaan. Klop de eieren op met
    peper en zout.

  4. 4

    Dep de aubergineplakjes droog, haal ze door het kaasmengsel en klop ze af. Haal ze vervolgens door het eimengsel. Bak ze in kleine porties goudbruin in 4 eetlepels olie.

  5. 5

    Schep het gesnipperde basilicum door de tomaten. Serveer de torentjes met de saus apart erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Auberginetorentje met tomaat
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de aubergines en snij ze in een twintigtal schijven van ±1 cm. Bestrooi ze aan weerszijden met zout en leg ze in een vergiet.

    Pel en hak de ui.

    Pel en ontpit de tomaten, snij ze in dobbelsteentjes.

    Snipper het basilicum.

  2. 2

    Maak de tomatensaus. Stoof de ui glazig in 2 eetlepels olie. Doe er de tomaten, de chili en een mespuntje suiker bij. Laat 5 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Vermeng de cashewnoten met de
    parmezaan. Klop de eieren op met
    peper en zout.

  4. 4

    Dep de aubergineplakjes droog, haal ze door het kaasmengsel en klop ze af. Haal ze vervolgens door het eimengsel. Bak ze in kleine porties goudbruin in 4 eetlepels olie.

  5. 5

    Schep het gesnipperde basilicum door de tomaten. Serveer de torentjes met de saus apart erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!