Pilaf met courgette en sinaasappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pilaf met courgette en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een heerlijk exotisch aroma

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook.

    Schil de gember, snij hem heel fijn.

    Rooster de pijnboompitten licht in een pan met antiaanbaklaag.

    Spoel de rijst in een zeef en laat goed uitlekken.

    Spoel de courgettes en snij ze in plakjes van 1 cm.

    Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Verdeel ze in partjes en verwijder de vliesjes.

    Snipper de koriander

  2. 2

    Bak de courgettes 8 tot 10 minuten in 2 eetlepels hete olie. Draai ze vaak om. Bestrooi ze met zout en peper. Laat ze afgedekt afkoelen.

  3. 3

    Hou 1 theelepel gember apart, bak de rest ervan in 2 eetlepels olie, samen met de ui en de knoflook. Doe er de rijst bij en bak die eventjes glazig. Voeg dan de cranberry’s en de kruiden toe. Blus met de bouillon. Dek af en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met
    peper en zout.

  4. 4

    Vermeng de sinaasappelpartjes met de overgehouden gember.

  5. 5

    Doe de courgettes en de erwtjes bij de rijst en laat alles goed doorwarmen. Doe er ook de gesnipperde koriander bij. Schep er tot slot de sinaasappel door en bestrooi me pijnboompitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook.

    Schil de gember, snij hem heel fijn.

    Rooster de pijnboompitten licht in een pan met antiaanbaklaag.

    Spoel de rijst in een zeef en laat goed uitlekken.

    Spoel de courgettes en snij ze in plakjes van 1 cm.

    Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Verdeel ze in partjes en verwijder de vliesjes.

    Snipper de koriander

  2. 2

    Bak de courgettes 8 tot 10 minuten in 2 eetlepels hete olie. Draai ze vaak om. Bestrooi ze met zout en peper. Laat ze afgedekt afkoelen.

  3. 3

    Hou 1 theelepel gember apart, bak de rest ervan in 2 eetlepels olie, samen met de ui en de knoflook. Doe er de rijst bij en bak die eventjes glazig. Voeg dan de cranberry’s en de kruiden toe. Blus met de bouillon. Dek af en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met
    peper en zout.

  4. 4

    Vermeng de sinaasappelpartjes met de overgehouden gember.

  5. 5

    Doe de courgettes en de erwtjes bij de rijst en laat alles goed doorwarmen. Doe er ook de gesnipperde koriander bij. Schep er tot slot de sinaasappel door en bestrooi me pijnboompitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.