Recept

Komkommersoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Komkommertijd? Verwerk je komkommers eens tot dit heerlijk fris soepje. Een vleugje dille zorgt voor extra smaak.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de komkommers en schil ze. Snij in de lengte door, schraap de pitten eruit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Hou wat blokjes apart voor de afwerking van de soep. Snij de ui fijn. Hak de dille fijn maar hou een beetje apart voor de afwerking van de soep.

  2. 2

    Fruit de ui en de komkommer in een soeppan met boter. Bestuif met de bloem en leng aan met de kippenbouillon. Laat doorkoken en steek de soep door met een passe-vite of mix ze met een staafmixer.

  3. 3

    Breng op smaak met peper en paprikapoeder. Werk af met de dille. Klop in een soepterrine de eidooier los met de room en overgiet met de soep. Roer er vlak voor het opdienen de sherry door. Garneer met dille en blokjes komkommer.

Tip
  1. 1

    Je kunt de komkommer ook ongeschild verwerken: je soep kleurt dan groener.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Komkommersoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!