Briochedeeg basisrecept
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Briochedeeg basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Zeef de bloem op het werkblad. Klop de eieren los.

  2. 2

    Doe de melk in een pan en zet de pan op een laag vuur tot de melk lauw is.

    Voeg de gist, suiker en een achtste van de gezeefde bloem. Meng met de garde en laat een uurtje rusten.

    Maak een kuiltje in de rest van de bloem en giet de melk/gistoplossing erin. Voeg de eieren toe.

    Voeg de bloem van binnenuit beetje bij beetje aan de melk toe tot de helft van de bloem verwerkt is. Voeg de boter toe en van binnenuit de rest van de bloem.

    Voeg het zout toe en kneed het deeg net zolang tot het glad is en van het werkblad loslaat. Voeg eventueel nog een beetje bloem toe.

  3. 3

    Bestuif een linnen doek met wat bloem en leg hierop het deeg. Dek af met een plastic folie en laat onder een vochtige doek op een warme plaats rijzen gedurende ongeveer een half uur.

  4. 4

    Klop het deeg grondig door en laat nogmaals rijzen gedurende 1 uur. Klop het deeg nogmaals door en verwerk onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Zeef de bloem op het werkblad. Klop de eieren los.

  2. 2

    Doe de melk in een pan en zet de pan op een laag vuur tot de melk lauw is.

    Voeg de gist, suiker en een achtste van de gezeefde bloem. Meng met de garde en laat een uurtje rusten.

    Maak een kuiltje in de rest van de bloem en giet de melk/gistoplossing erin. Voeg de eieren toe.

    Voeg de bloem van binnenuit beetje bij beetje aan de melk toe tot de helft van de bloem verwerkt is. Voeg de boter toe en van binnenuit de rest van de bloem.

    Voeg het zout toe en kneed het deeg net zolang tot het glad is en van het werkblad loslaat. Voeg eventueel nog een beetje bloem toe.

  3. 3

    Bestuif een linnen doek met wat bloem en leg hierop het deeg. Dek af met een plastic folie en laat onder een vochtige doek op een warme plaats rijzen gedurende ongeveer een half uur.

  4. 4

    Klop het deeg grondig door en laat nogmaals rijzen gedurende 1 uur. Klop het deeg nogmaals door en verwerk onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.