Recept

Paastaart met mousse van witte chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smullen maar!

bereiding
  1. 1

    Maak de mousse. Smelt de in stukjes gebroken chocolade met 2 el melk au bain-marie of in de microgolfoven. Klop de eiwitten tot sneeuw. Klop de room stijf. Meng de room met de gesmolten chocolade. Spatel er dan de eiwitten door. Laat opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 175° C. Vet een springvorm van 24 cm diameter in met boter en bestuif met bloem.

  3. 3

    Zeef de bloem met 1 kl bakpoeder. Meng er het zout door. Klop de zachte boter met de kristalsuiker en het vanille-extract tot een crème. Klop er één voor één de eieren door. Meng dan afwisselend de bloem en de melk door het beslag.

  4. 4

    Roer het resterende bakpoeder los met de azijn, tot het papje begint te bruisen. Doe ook dit bij het beslag. Doe het beslag in de vorm en zet de taart 50 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Snij de taart horizontaal doormidden: dat gaat het makkelijkst als je op de gewenste hoogte rondom prikkertjes in de taart prikt. Snij de taart dan met een nylondraad door langs de prikkers.

  6. 6

    Bestrijk de onderste helft met witte chocolademousse. Zet er de bovenste weer op. Bestrijk de hele taart met mousse. Garneer met paaseitjes of fruit.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paastaart met mousse van witte chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!