Recept

Chocolade-karamelmousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een extra luxueuze mousse! 

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade met de melk au bain-marie.

  2. 2

    Klop de eidooier met 1 eetlepel bloemsuiker en de rum tot een schuimige massa. Roer er de gesmol- ten chocolade door.

  3. 3

    Klop de eiwitten tot sneeuw en klop in een andere kom 200 ml room luchtig met de rest van de bloemsuiker. Spatel eerst de room en vervol- gens het eiwitschuim door de chocolade. Ver- deel de chocolademousse over glaasjes of kommetjes en laat 30 minuten opstijven in de koelkast. 

  4. 4

    Klop de overige 200 ml room luchtig met 1 eetle- pel bloemsuiker. Meng met de karamelsaus. Lepel de karamelroom op de chocolademousse en laat opnieuw opstijven. Werk af met chocolade- korrels. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolade-karamelmousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!