Chocolade-karamelmousse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocolade-karamelmousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een extra luxueuze mousse! 

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade met de melk au bain-marie.

  2. 2

    Klop de eidooier met 1 eetlepel bloemsuiker en de rum tot een schuimige massa. Roer er de gesmol- ten chocolade door.

  3. 3

    Klop de eiwitten tot sneeuw en klop in een andere kom 200 ml room luchtig met de rest van de bloemsuiker. Spatel eerst de room en vervol- gens het eiwitschuim door de chocolade. Ver- deel de chocolademousse over glaasjes of kommetjes en laat 30 minuten opstijven in de koelkast. 

  4. 4

    Klop de overige 200 ml room luchtig met 1 eetle- pel bloemsuiker. Meng met de karamelsaus. Lepel de karamelroom op de chocolademousse en laat opnieuw opstijven. Werk af met chocolade- korrels. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade met de melk au bain-marie.

  2. 2

    Klop de eidooier met 1 eetlepel bloemsuiker en de rum tot een schuimige massa. Roer er de gesmol- ten chocolade door.

  3. 3

    Klop de eiwitten tot sneeuw en klop in een andere kom 200 ml room luchtig met de rest van de bloemsuiker. Spatel eerst de room en vervol- gens het eiwitschuim door de chocolade. Ver- deel de chocolademousse over glaasjes of kommetjes en laat 30 minuten opstijven in de koelkast. 

  4. 4

    Klop de overige 200 ml room luchtig met 1 eetle- pel bloemsuiker. Meng met de karamelsaus. Lepel de karamelroom op de chocolademousse en laat opnieuw opstijven. Werk af met chocolade- korrels. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.