Salade van witte asperges met veldsla en scampi's
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van witte asperges met veldsla en scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Typisch Belgisch

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en breek de harde uiteinden af. Snij ze in hapklare stukken en blancheer ze 6 à 8 minuten in licht gezouten kokend water. Laat uitlekken en afkoelen.

  2. 2

    Maak de veldsla schoon. Pel de ui en snij ‘m in dunne ringen.

  3. 3

    Bak de scampi’s kort aan beide kanten in een pan met olijfolie. Kruid met peper, zout en cayennepeper.

  4. 4

    Smelt de boter, laat even afkoelen en klop er het sinaasappelsap, de honing en de azijn door. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de veldsla, scampi’s, ui en asperges over borden en serveer de salade met de lauwe dressing erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en breek de harde uiteinden af. Snij ze in hapklare stukken en blancheer ze 6 à 8 minuten in licht gezouten kokend water. Laat uitlekken en afkoelen.

  2. 2

    Maak de veldsla schoon. Pel de ui en snij ‘m in dunne ringen.

  3. 3

    Bak de scampi’s kort aan beide kanten in een pan met olijfolie. Kruid met peper, zout en cayennepeper.

  4. 4

    Smelt de boter, laat even afkoelen en klop er het sinaasappelsap, de honing en de azijn door. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de veldsla, scampi’s, ui en asperges over borden en serveer de salade met de lauwe dressing erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.