Rillette van sardines
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rillette van sardines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fijn hapje

bereiding
  1. 1

    Smelt 1 koffielepel boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Pel en hak de sjalot en roerbak 2 minuten.

  2. 2

    Doe de rest van de boter in een kom en klop er de room, dooiers en het citroensap door.

  3. 3

    Verdeel de sardines in stukjes en doe ze bij het botermengsel. Voeg de gehakte dille, pernod en wat olijfolie toe en roer tot een grof mengsel.

  4. 4

    Doe de rillette in een pot en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Serveer met geroosterd stokbrood of aardappelen in de schil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt 1 koffielepel boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Pel en hak de sjalot en roerbak 2 minuten.

  2. 2

    Doe de rest van de boter in een kom en klop er de room, dooiers en het citroensap door.

  3. 3

    Verdeel de sardines in stukjes en doe ze bij het botermengsel. Voeg de gehakte dille, pernod en wat olijfolie toe en roer tot een grof mengsel.

  4. 4

    Doe de rillette in een pot en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Serveer met geroosterd stokbrood of aardappelen in de schil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.