Aardappelsoep met gerookte zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardappelsoep met gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker samen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
    Snipper de ui.

    Snij de zalm in reepjes.

  2. 2

    Stoof de ui met de aardappelblokjes
    aan in een scheutje olie. Blus
    met de wijn en de groentebouillon. Laat
    afgedekt 25 tot 30 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Pureer de soep glad met de staafmixer of
    in de blender. Voeg de room toe en breng
    opnieuw aan de kook. Breng op smaak met
    peper, zout en citroensap.

  4. 4

    Mix de soep voor het serveren schuimig
    met de staafmixer. Verdeel ze over warme
    tassen of kommetjes. Werk af met reepjes
    gerookte zalm, verse dille en zwarte peper
    van de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
    Snipper de ui.

    Snij de zalm in reepjes.

  2. 2

    Stoof de ui met de aardappelblokjes
    aan in een scheutje olie. Blus
    met de wijn en de groentebouillon. Laat
    afgedekt 25 tot 30 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Pureer de soep glad met de staafmixer of
    in de blender. Voeg de room toe en breng
    opnieuw aan de kook. Breng op smaak met
    peper, zout en citroensap.

  4. 4

    Mix de soep voor het serveren schuimig
    met de staafmixer. Verdeel ze over warme
    tassen of kommetjes. Werk af met reepjes
    gerookte zalm, verse dille en zwarte peper
    van de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.