Pompoensoep met amandel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pompoensoep met amandel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winterklassieker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het pompoenvlees in blokjes. Schil de
    aardappelen en de wortelen en snij ze grof.
    Snipper de ui en de knoflook fijn.

  2. 2

    Fruit ui en knoflook glazig in een klontje boter. Doe er de
    pompoenblokjes bij en laat nog even mee
    stoven. Giet er de bouillon over.
    Voeg de aardappelen, de wortelen en
    de amandelen toe en laat afgedekt 25 tot
    30 minuten koken.

  3. 3

    Mix de soep. Voeg er de room aan toe en
    breng opnieuw aan de kook. Voeg eventueel
    meer bouillon of een scheutje water
    toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Schep de soep in warme kommen of
    borden. Werk af met de rest van de room
    en zwarte peper van de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het pompoenvlees in blokjes. Schil de
    aardappelen en de wortelen en snij ze grof.
    Snipper de ui en de knoflook fijn.

  2. 2

    Fruit ui en knoflook glazig in een klontje boter. Doe er de
    pompoenblokjes bij en laat nog even mee
    stoven. Giet er de bouillon over.
    Voeg de aardappelen, de wortelen en
    de amandelen toe en laat afgedekt 25 tot
    30 minuten koken.

  3. 3

    Mix de soep. Voeg er de room aan toe en
    breng opnieuw aan de kook. Voeg eventueel
    meer bouillon of een scheutje water
    toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Schep de soep in warme kommen of
    borden. Werk af met de rest van de room
    en zwarte peper van de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.