Recept

Lenterisotto met courgette en gefrituurde courgettebloem

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Italiaanse lente op je bord

bereiding
 1. 1

  Warm de kippenbouillon op. Kook de stukken courgette 4 minuten in water met zout, schep ze uit de pan en hou ze warm. Pureer de courgette met de staafmixer. Voeg zout, peper en ricotta toe tot je een homogeen geheel hebt.

 2. 2

  Fruit de sjalot in olijfolie, in een brede braadpan met hoge rand. Voeg de risotto toe en laat de rijstkorrels gelijkmatig opwarmen op een zacht vuurtje. Dat wordt de ’tostatura’ van de risotto genoemd.

 3. 3

  Giet de opgewarmde bouillon in een keer bij de risotto, dek af en laat pruttelen op een zacht vuur. Niet roeren! De risotto moet de bouillon kunnen opnemen.

 4. 4

  Intussen frituur je de courgettebloemen. Maak tempurabeslag: meet ½ liter melk af en voeg zout, bloem en gist toe. Klop dit op tot een vaste massa. Verwijder de stamper uit de courgettebloemen en leg de bloemen in de tempura. Frituur ze goudgeel aan beide kanten, in maïsolie, en leg ze te drogen op een servet.

 5. 5

  Als de risotto de bouillon heeft opgenomen, voeg je de courgette-ricottapuree toe. Dit is de ’mantecatura’: ze geeft de risotto een mooie, romige consistentie.

 6. 6

  Dresseer de borden. Werk elke portie af met geraspte parmezaan en een bloem.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lenterisotto met courgette en gefrituurde courgettebloem

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!