Recept

Varkensrollade met abrikozenmix

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echt zondagsgerecht

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. 2

    Snij het gebraad open tot een lap. Snij het brood in blokjes. Week ze in de lauwe melk en knijp uit. Snij de abrikozen fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Hak de pijnboompitten grof.

  3. 3

    Meng de sinaasschil met het brood, de Rosbief en gebraad zijn echte zondagsgerechten. Om uitgebreid van te genieten als je gezellig met z’n allen aan tafel zit. stukjes abrikoos, de pijnboompitten en het basilicum. Breng op smaak met wat sinaasappelsap, peper en zout. Voeg wat paneermeel toe als de vulling te nat is.

  4. 4

    Verdeel de vulling over het vlees, rol op en bind dicht met keukentouw. Kruid met peper en zout. Bak het vlees in 2 el sesamolie rondom goudbruin.

  5. 5

    Snij de uien, wortelen en knolselder grof en fruit ze in boter. Blus met een beetje bouillon en 3 à 4 el sojasaus. Doe ze in een braadschotel en leg er de rollade bij. Zet 1 tot 1.30 uur in de oven. Draai het vlees af en toe om en overgiet het geregeld met bouillon.

  6. 6

    Haal de rollade uit de oven en verwijder het touw. Giet het braadvocht door een zeef en bind het met maïszetmeel. Breng op smaak met sojasaus en peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensrollade met abrikozenmix

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!