Recept

Soesjes met banketbakkersroom

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Feestje in zicht? Maak een heleboel soesjes en stapel ze tot een toren. Succes verzekerd!

bereiding
 1. 1

  Doe het water en de boter in een pan en breng aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken. Zeef de bloem met het zout boven het water. Roer met een klopper tot een dikke roux. Laat drogen tot een bal die loslaat van de bodem. Doe het deeg in een kom en laat lichtjes afkoelen.

 2. 2

  Meng één voor één losgeklopte eieren door het deeg; afhankelijk van de grootte heb je er 5 of 6 nodig. Het beslag is klaar als het mooi glanst en in punten van de klopper valt. Vul een spuitzak met het beslag. Verwarm de oven voor op 200° C.

 3. 3

  Vet een bakplaat in. Spuit er toefjes op. Laat er genoeg ruimte tussen. Bak de soesjes 30 min. en open de deur van de oven niet. Er mogen geen luchtbelletjes meer aan het oppervlak van het deeg verschijnen. Open nu de oven, draai de soesjes op hun zijkant en bak nog even op 180° C. Laat afkoelen.

 4. 4

  Klop voor de vulling 2 eieren, 1 eidooier, suiker en maïszetmeel tot een stevige massa. Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Haal van het vuur en haal het stokje weg. Klop de warme melk door het eimengsel. Giet in de pan en laat al kloppend indikken.

 5. 5

  Vul een spuitzak met een fijn mondje met de banketbakkersroom. Druk de spuitmond in een soesje en vul het met banketbakkersroom.

 6. 6

  Smelt de chocolade au bain-marie en haal er de soesjes door. Laat opstijven en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soesjes met banketbakkersroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!