Recept

Soesjes met vanillepudding en chocolade

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Klassieker van Libelle-mama Elza.

bereiding
 1. 1

  Maak het soezendeeg. Zeef de bloem. Warm 250 ml water op met het zout en de boter tot de boter smelt. Breng dan pas aan de kook. Neem de pot van het vuur, voeg de bloem toe en meng goed. Zet weer op het vuur en roer tot het geheel loskomt van de kookpot.

 2. 2

  Doe het beslag in een kom en voeg één voor één de eieren toe. Het beslag is klaar als het in een punt van de spatel afloopt. Doe het beslag in een spuitzak.

 3. 3

  Verwarm de oven voor op 225°C. Smeer een bakplaat in met wat boter en bestrooi met een beetje bloem. Spuit het beslag in toefjes op de bakplaat.

 4. 4

  Klop de eidooier los en en bestrijk de soesjes ermee. Bak 25 minuten in de oven. Zet de oven af en laat de soesjes nog 5 minuten drogen. Haal de soesjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Snij ze open met een broodmes als ze afgekoeld zijn.

 5. 5

  Maak de banketbakkersroom. Meng 100 g suiker met het puddingpoeder. Kook de melk met de overige 100 g suiker. Voeg een beetje van de warme melk toe aan de suiker met het puddingpoeder. Roer goed. Giet het mengsel bij de kokende melk, roer goed en laat nog even doorkoken. Laat even afkoelen en vul de soesjes met de vanillepudding. Laat e soezen nu verder afkoelen.

 6. 6

  Maak de slagroom. Klop de room samen met de poedersuiker stevig op. Leg met een lepel of een spuitzak een toef room bovenop de vanillepudding.

 7. 7

  Maak het chocoladeglazuur. Smelt de chocolade in de microgolfoven en meng de olie eronder. Dip het soezenhoedje in de chocoladesaus en zet bovenop de room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soesjes met vanillepudding en chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!