Erwtensoep met gerookte ham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Erwtensoep met gerookte ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hier heb je een volledige maaltijd aan

bereiding
  1. 1

    Leg de ham in een kookpan met de selderij, de gehalveerde rode ui en de wortelen. Giet er water bij tot alles onderstaat. Laat afgedekt anderhalf uur zachtjes koken. Haal de ham uit de pan, zeef de bouillon en zet even opzij.

  2. 2

    Fruit de gesnipperde ui glazig in olijfolie en boter. Voeg er de erwten en de gehakte munt aan toe en roerbak 1 minuut. Doe er de bouillon bij tot de erwten net onderstaan. Temper het vuur en laat ongeveer 20 minuten gaar pruttelen. Voeg er eventueel meer bouillon aan toe.

  3. 3

    Trek de ham in stukken (verwijder het zwoerd) en pureer ze kort in de blender met een scheutje bouillon.

  4. 4

    Haal de helft van de erwten met een schuimspaan uit de pan. Pureer ze met een scheutje bouillon glad in de keukenmachine.

  5. 5

    Doe de gepureerde erwten en de ham weer bij de soep. Warm nog even door en roer goed. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en bestrooi naar smaak met parmezaan. Werk af met een takje munt. Serveer met knapperig geroosterd brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Leg de ham in een kookpan met de selderij, de gehalveerde rode ui en de wortelen. Giet er water bij tot alles onderstaat. Laat afgedekt anderhalf uur zachtjes koken. Haal de ham uit de pan, zeef de bouillon en zet even opzij.

  2. 2

    Fruit de gesnipperde ui glazig in olijfolie en boter. Voeg er de erwten en de gehakte munt aan toe en roerbak 1 minuut. Doe er de bouillon bij tot de erwten net onderstaan. Temper het vuur en laat ongeveer 20 minuten gaar pruttelen. Voeg er eventueel meer bouillon aan toe.

  3. 3

    Trek de ham in stukken (verwijder het zwoerd) en pureer ze kort in de blender met een scheutje bouillon.

  4. 4

    Haal de helft van de erwten met een schuimspaan uit de pan. Pureer ze met een scheutje bouillon glad in de keukenmachine.

  5. 5

    Doe de gepureerde erwten en de ham weer bij de soep. Warm nog even door en roer goed. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en bestrooi naar smaak met parmezaan. Werk af met een takje munt. Serveer met knapperig geroosterd brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.