Chocoladetaart met ganachevulling
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocoladetaart met ganachevulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoete zonde

bereiding
  1. 1

    Meng de boter met de suiker. Roer er de gezeefde bloem en het cacaopoeder door. Kneed tot een samenhangend deeg en wikkel het in huishoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180° C. Rol het deeg uit en leg het in een springvorm van 20 cm diameter. Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Maak eerst de donkere chocoladeganache. Verwarm 275 ml room en laat er de chocolade in oplossen. Giet de ganache op de gebakken taartbodem en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Maak de lichte chocoladeganache. Verwarm 250 ml room, laat er de chocolade in smelten en voeg er de koffieessence aan toe. Giet de ganache op de opgesteven donkere ganache. Laat weer 4 uur opstijven voor je de taart serveert. Werk op dat moment af met wat chocoladeschaafsel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de boter met de suiker. Roer er de gezeefde bloem en het cacaopoeder door. Kneed tot een samenhangend deeg en wikkel het in huishoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180° C. Rol het deeg uit en leg het in een springvorm van 20 cm diameter. Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Maak eerst de donkere chocoladeganache. Verwarm 275 ml room en laat er de chocolade in oplossen. Giet de ganache op de gebakken taartbodem en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Maak de lichte chocoladeganache. Verwarm 250 ml room, laat er de chocolade in smelten en voeg er de koffieessence aan toe. Giet de ganache op de opgesteven donkere ganache. Laat weer 4 uur opstijven voor je de taart serveert. Werk op dat moment af met wat chocoladeschaafsel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.