Braadworst met gebakken appeltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Braadworst met gebakken appeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Braadworst met een twist

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalot en snipper ze fijn. Prik de worsten in, zodat ze niet openbarsten bij het bakken. Bak ze kort rondom aan op een hevig vuur, in een likje olijfolie.

  2. 2

    Doe er de sjalot bij en laat even meebakken. Voeg er de laurier en de jeneverbessen aan toe. Blus met een half kopje water. Dek af en laat op een zacht vuur 15 minuten verder garen.

  3. 3

    Boen de appels goed schoon. Verwijder met een appelboor klokhuis en pitten. Snij de appels in niet te fijne partjes.

  4. 4

    Bak de appelpartjes kort aan beide kanten in een nootje hete boter. Strooi er de suiker bij. Kruid ze met wat peper uit de molen. Laat ze lichtjes karameliseren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalot en snipper ze fijn. Prik de worsten in, zodat ze niet openbarsten bij het bakken. Bak ze kort rondom aan op een hevig vuur, in een likje olijfolie.

  2. 2

    Doe er de sjalot bij en laat even meebakken. Voeg er de laurier en de jeneverbessen aan toe. Blus met een half kopje water. Dek af en laat op een zacht vuur 15 minuten verder garen.

  3. 3

    Boen de appels goed schoon. Verwijder met een appelboor klokhuis en pitten. Snij de appels in niet te fijne partjes.

  4. 4

    Bak de appelpartjes kort aan beide kanten in een nootje hete boter. Strooi er de suiker bij. Kruid ze met wat peper uit de molen. Laat ze lichtjes karameliseren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.