Caesarsalade met kip en ansjovisdressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Caesarsalade met kip en ansjovisdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke variatie op de klassieke caesarsalade

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kipfilets in kleine plakjes.

    Snij de korst van 4 sneden witbrood en snij het in vierkantjes.

    Plet 1 teentje knoflook.

    Snipper 1 sjalotje.

    Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes.

    Maak een dressing: klop citroenmayonaise, roomkaas, dijonmosterd, 4 eetlepels olijfolie,  citroensap en honing tot een glad mengsel. Roer er een gesnipperd teentje knoflook, een sjalotje en de kleingesneden ansjovisfilets door.
    Kruid met peper uit de molen.

  2. 2

    Bak de kipfilets in olijfolie goudbruin. Kruid ze met peper en zout. Schep ze uit de pan en laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Haal de stukjes brood door een mengsel van 1 eetlepel olijfolie en 1 geperst teentje knoflook. Bak ze in dezelfde pan als de kip goudbruin.

  4. 4

    Scheur de blaadjes van 1 krop Romeinse bindsla in stukjes en verdeel ze over borden. Schik
    daarop de croutons en de kip. Werk af met gemalen parmezaan.

  5. 5

    Serveer de dressing in een kommetje apart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kipfilets in kleine plakjes.

    Snij de korst van 4 sneden witbrood en snij het in vierkantjes.

    Plet 1 teentje knoflook.

    Snipper 1 sjalotje.

    Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes.

    Maak een dressing: klop citroenmayonaise, roomkaas, dijonmosterd, 4 eetlepels olijfolie,  citroensap en honing tot een glad mengsel. Roer er een gesnipperd teentje knoflook, een sjalotje en de kleingesneden ansjovisfilets door.
    Kruid met peper uit de molen.

  2. 2

    Bak de kipfilets in olijfolie goudbruin. Kruid ze met peper en zout. Schep ze uit de pan en laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Haal de stukjes brood door een mengsel van 1 eetlepel olijfolie en 1 geperst teentje knoflook. Bak ze in dezelfde pan als de kip goudbruin.

  4. 4

    Scheur de blaadjes van 1 krop Romeinse bindsla in stukjes en verdeel ze over borden. Schik
    daarop de croutons en de kip. Werk af met gemalen parmezaan.

  5. 5

    Serveer de dressing in een kommetje apart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.