Recept

Caesarsalade met kip en ansjovisdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke variatie op de klassieke caesarsalade

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kipfilets in kleine plakjes.

    Snij de korst van 4 sneden witbrood en snij het in vierkantjes.

    Plet 1 teentje knoflook.

    Snipper 1 sjalotje.

    Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes.

    Maak een dressing: klop citroenmayonaise, roomkaas, dijonmosterd, 4 eetlepels olijfolie,  citroensap en honing tot een glad mengsel. Roer er een gesnipperd teentje knoflook, een sjalotje en de kleingesneden ansjovisfilets door.
    Kruid met peper uit de molen.

  2. 2

    Bak de kipfilets in olijfolie goudbruin. Kruid ze met peper en zout. Schep ze uit de pan en laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Haal de stukjes brood door een mengsel van 1 eetlepel olijfolie en 1 geperst teentje knoflook. Bak ze in dezelfde pan als de kip goudbruin.

  4. 4

    Scheur de blaadjes van 1 krop Romeinse bindsla in stukjes en verdeel ze over borden. Schik
    daarop de croutons en de kip. Werk af met gemalen parmezaan.

  5. 5

    Serveer de dressing in een kommetje apart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Caesarsalade met kip en ansjovisdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!