Rode poon met ham en gin-tomatengranité
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rode poon met ham en gin-tomatengranité

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk vishapje

bereiding
  1. 1

    Meng de tomatenpassata met de balsamicoazijn, enkele druppeltjes worcestersauce, een snuifje cayennepeper, de poedersuiker en de gin. Breng op smaak met peper en zout. Zet afgedekt 2 uur in de diepvriezer.

  2. 2

    Roer de granité los met een vork en zet opnieuw in de diepvriezer. Herhaal dit nog 4 keer, telkens om het halfuur. Laat tot slot een nachtje in de diepvriezer staan.

  3. 3

    Snij de ham overlangs in repen en omwikkel er de vis mee. Bak de visblokjes rondom aan in boter. Kruid met peper (en eventueel een snuifje zout).

  4. 4

    Verdeel de granité over serveerschaaltjes, leg er een blokje vis op en werk af met een plukje selder (of ander groen).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de tomatenpassata met de balsamicoazijn, enkele druppeltjes worcestersauce, een snuifje cayennepeper, de poedersuiker en de gin. Breng op smaak met peper en zout. Zet afgedekt 2 uur in de diepvriezer.

  2. 2

    Roer de granité los met een vork en zet opnieuw in de diepvriezer. Herhaal dit nog 4 keer, telkens om het halfuur. Laat tot slot een nachtje in de diepvriezer staan.

  3. 3

    Snij de ham overlangs in repen en omwikkel er de vis mee. Bak de visblokjes rondom aan in boter. Kruid met peper (en eventueel een snuifje zout).

  4. 4

    Verdeel de granité over serveerschaaltjes, leg er een blokje vis op en werk af met een plukje selder (of ander groen).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.