Boerenworst met wortelstoemp
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Boerenworst met wortelstoemp

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de worsten aan in een pan met weinig boter. Doe ze in een ovenschaal en laat ze nog 10 minuten verder garen in de oven.

  2. 2

    Blus de braadpan van het vlees met de bruine fond. Laat tot de helft inkoken.

  3. 3

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Schil de wortelen, laat ze garen in een bodempje water met de suiker en een nootje boter.

  4. 4

    Giet de aardappelen af. Laat ze wat opdrogen. Pureer ze grof, samen met de wortelen. Doe er een nootje boter bij en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de worsten en de stoemp over de borden. Lepel er de saus bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de worsten aan in een pan met weinig boter. Doe ze in een ovenschaal en laat ze nog 10 minuten verder garen in de oven.

  2. 2

    Blus de braadpan van het vlees met de bruine fond. Laat tot de helft inkoken.

  3. 3

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Schil de wortelen, laat ze garen in een bodempje water met de suiker en een nootje boter.

  4. 4

    Giet de aardappelen af. Laat ze wat opdrogen. Pureer ze grof, samen met de wortelen. Doe er een nootje boter bij en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de worsten en de stoemp over de borden. Lepel er de saus bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.