Recept

Soep van langoustines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Soep in feeststemming. Ben je bang dat ze met alle specerijen te pittig wordt, voeg dan halve koffielepels toe i.p.v. hele. Bijkruiden kan altijd nog, iets uit je soep halen niet.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Bewaar de pantsers voor de fond. Schraap de wortel en snij ’m in blokjes. Schil de venkel en snij de helft in reepjes. Snij het groen van prei en de selders in ringetjes. Halveer de tomaten en hol ze uit. Hou de pitjes apart. Pel de knoflook en stamp de teentjes fijn in de vijzel.

  2. 2

    Stoof de langoustine-pantsers aan in olijfolie. Doe er de wortel, selder en venkel bij. Doe er ook de knoflook en tomatenpitjes bij. Stoof enkele minuten aan en blus met de pastis of Noilly Prat. Voeg water toe tot de groenten volledig onderstaan.

  3. 3

    Kruid met 1 kl venkelzaad, 1 kl korianderzaad, 1 kl saffraanpoeder, 1 kl cayennepeper, 1 kl paprikapoeder en de steranijs. Laat 20 minuten pruttelen. Laat inkoken tot de helft van het vocht verdampt is en zeef de soep.

  4. 4

    Snij de courgette in kleine blokjes. Kruid de langoustines met peper en zout en bak ze in enkele minuten goudbruin in olijfolie.

  5. 5

    Giet soep in de borden, werk af met enkele langoustines, courgetteblokjes en gehakte kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soep van langoustines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!