Varkenshaasje met pepersaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenshaasje met pepersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De saus maakt het gerecht extra feestelijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Maak het witloof schoon en snij het harde uiteinde kruislings in.

  2. 2

    Vet een lage braadpan in met boter en schik er het witloof in. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Braad het witloof aan en blus de pan met een scheutje water. Draai het vuur lager en zet het deksel op de pan. Laat zachtjes garen – dat duurt ongeveer een halfuur.

  3. 3

    Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Schroei het mooi dicht in een braadpan met hete boter. Laat 20 minuten verder garen in de oven. Haal het vlees uit de braadpan en giet het vet weg. Wikkel het varkenshaasje in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

  4. 4

    Doe de peperbolletjes in de braadpan en bak ze even mee. Blus met een scheutje cognac en laat de alcohol volledig verdampen. Overgiet met de kalfsfond en laat tot de helft inkoken. Doe er dan de room bij en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Snij het varkenshaasje in plakjes en nappeer met de saus. Serveer met het witloof en met pommes duchesse.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Maak het witloof schoon en snij het harde uiteinde kruislings in.

  2. 2

    Vet een lage braadpan in met boter en schik er het witloof in. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Braad het witloof aan en blus de pan met een scheutje water. Draai het vuur lager en zet het deksel op de pan. Laat zachtjes garen – dat duurt ongeveer een halfuur.

  3. 3

    Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Schroei het mooi dicht in een braadpan met hete boter. Laat 20 minuten verder garen in de oven. Haal het vlees uit de braadpan en giet het vet weg. Wikkel het varkenshaasje in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

  4. 4

    Doe de peperbolletjes in de braadpan en bak ze even mee. Blus met een scheutje cognac en laat de alcohol volledig verdampen. Overgiet met de kalfsfond en laat tot de helft inkoken. Doe er dan de room bij en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Snij het varkenshaasje in plakjes en nappeer met de saus. Serveer met het witloof en met pommes duchesse.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.