Recept

Hazenrugfilet in bladerdeeg met rodekool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker licht

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Snij de rodekool in reepjes. Hak de uien en de gember fijn. Schil de appels en snij ze in blokjes. Verhit 2 el olie in een ruime pan. Stoof er de uien en de rodekool in aan. Voeg de appels, het sinaasappelsap, de specerijen en de veenbessencompote toe. Zet het deksel op de pan en laat de rodekool op laag vuur ten minste 1 uur garen. Roer af en toe om

  2. 2

    Week de morieljes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de korsten van het brood en week het in water. Knijp het uit.

  3. 3

    Splits de eieren. Meng de eidooiers met het geweekte en uitgeknepen broodkruim tot een glad mengsel. Kruid met peper en zout. Klop de eiwitten stijf en roer dit door het broodkruimmengsel. Hak de morieljes, de noten en de peterselie fijn en roer door het broodmengsel.

  4. 4

    Schroei de hazenfilets in een pan met hete olie mooi dicht. Kruid ze met peper en zout.

  5. 5

    Snij 2 rechthoeken van het bladerdeeg. Verdeel het broodmengsel over het deeg en leg op elk stuk 2 hazenrugfilets. Rol op en duw aan. Bak de rollen 20 minuten in de hete oven.

  6. 6

    Breng de rodekool op smaak met peper, zout en wijnazijn. Snij de bladerdeegrollen in dikke plakken en serveer met de rodekool en eventueel wat extra morieljes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hazenrugfilet in bladerdeeg met rodekool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!