Recept

Taartjes met rodekool en rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kleine hartige taartjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kool in fijne repen. Pel de sjalot en snipper fijn. Schil de appel, verwijder klokhuis en pitjes, snij hem in stukjes. Pel de uien en snij ze in ringen. Pers de sinaasappel.

  2. 2

    Fruit de sjalot glazig in een nootje boter. Doe er de reepjes kool, de blokjes appel en het sinaasappelsap bij. Kruid met peper en zout. Laat 1 uur garen onder deksel. Laat afkoelen.

  3. 3

    Bak de uiringen 5 minuten in boter. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Vet vier taartvormpjes in met boter, bestuif ze lichtjes met bloem. Leg er het bladerdeeg in, prik de deegbodems in met een vork. Verdeel de rodekool en de uiringen over de taartjes. Strooi er de gemalen kaas op.

  5. 5

    Bak de taartjes 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taartjes met rodekool en rode ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!