Bladerdeegpakketjes met kalkoen en mangochutney
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bladerdeegpakketjes met kalkoen en mangochutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De mangochutney maakt deze bladerdeegpakketjes heel bijzonder.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de chutney. Pel en snipper de ui. Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoof de ui, gember en mosterdzaadjes 2 à 3 minuten aan in ‘n scheutje olijfolie.

  2. 2

    Voeg er dan de stukjes mango, de suiker en de rozijnen aan toe. Overgiet met de wijnazijn en breng verder op smaak met ‘n snuifje zout. Laat 8 à 10 minuten al roerend sudderen tot het de gewenste dikte heeft. Laat afkoelen en verdeel over gesteriliseerde bokalen.

  3. 3

    Snij acht cirkels uit de vellen bladerdeeg.

  4. 4

    Snij de kalkoen in blokjes. Bak ze kort aan in olijfolie. Verdeel samen met een lepel chutney over het bladerdeeg en vouw de randen toe tot een half maantje. Bestrijk de randjes met water en druk goed aan met een vork.

  5. 5

    Zet 25 à 30 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

  6. 6

    Serveer de rest van de mangochutney apart bij de bladerdeegpakketjes. Werk af met enkele blaadjes waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de chutney. Pel en snipper de ui. Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoof de ui, gember en mosterdzaadjes 2 à 3 minuten aan in ‘n scheutje olijfolie.

  2. 2

    Voeg er dan de stukjes mango, de suiker en de rozijnen aan toe. Overgiet met de wijnazijn en breng verder op smaak met ‘n snuifje zout. Laat 8 à 10 minuten al roerend sudderen tot het de gewenste dikte heeft. Laat afkoelen en verdeel over gesteriliseerde bokalen.

  3. 3

    Snij acht cirkels uit de vellen bladerdeeg.

  4. 4

    Snij de kalkoen in blokjes. Bak ze kort aan in olijfolie. Verdeel samen met een lepel chutney over het bladerdeeg en vouw de randen toe tot een half maantje. Bestrijk de randjes met water en druk goed aan met een vork.

  5. 5

    Zet 25 à 30 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

  6. 6

    Serveer de rest van de mangochutney apart bij de bladerdeegpakketjes. Werk af met enkele blaadjes waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.