Recept

Beef & oyster pie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade voor het vlees door alle ingrediënten in de blender te mixen. Je hebt te veel, maar je kunt dit mengsel in een afgesloten potje enkele weken bewaren in de koelkast. Wrijf het vlees aan alle kanten in met marinade en leg het 12 uur in een op 120°C voorverwarmde oven. De kerntemperatuur (gebruik een vleesthermometer) moet 80°C zijn.

  2. 2

    Snijd de uien fijn en fruit ze traag in wat boter tot ze gekaramelliseerd zijn. Voeg af en toe wat sherryazijn toe en roer regelmatig. Snijd de sjalotten en 2 van de teentjes knoflook fijn en fruit ze in een andere pan in wat boter met de steranijs. Overgiet met de rode wijn en laat die helemaal inkoken. Voeg dan het bier en de fond toe en laat 20 minuten pruttelen.

  3. 3

    Doe het mengsel in een ronde ovenschaal en leg er vier rauwe oesters bij, een boven, een onder en een aan elke zijkant. Dek af met bladerdeeg en laat de uiteindes over de rand hangen. Maak in het midden een gaatje en steek de mergpijp erin. Bestrijk het deeg met eidooier en zet de pie 30 min. in een op 180°C voorverwarmde oven. Bestrijk tijdens het bakken nog twee keer met eierdooier. Snijd de deegrandjes bij zodra de schotel uit de oven komt.

  4. 4

    Mix alles voor de gremolata in de blender en werk de schotel daarmee af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Beef & oyster pie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!