Tomatensoep met rode bieten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tomatensoep met rode bieten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Soep met een feestelijk tintje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220° C. Pel de ui en snipper ’m fijn. Spoel de tomaten en snij ze in partjes.

  2. 2

    Neem 40 g spek en droog het enkele minuten in de voorverwarmde oven. Haal het eruit als het lekker knapperig is en laat het afkoelen op een vel keukenpapier.

  3. 3

    Fruit de ui samen met 120 g in stukjes gesneden spek in de olijfolie aan. Voeg er de rode bieten en de tomaten aan toe en doe de hazelnoten erbij. Laat het zo 3 minuten op een zacht vuur koken.

  4. 4

    Voeg er de bouillon aan toe en breng op smaak met paprikapoeder. Laat 15 minuten op een zacht vuurtje koken.

  5. 5

    Mix de soep heel fijn in de blender en kruid met peper en zout. Serveer met een gedroogd stukje spek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220° C. Pel de ui en snipper ’m fijn. Spoel de tomaten en snij ze in partjes.

  2. 2

    Neem 40 g spek en droog het enkele minuten in de voorverwarmde oven. Haal het eruit als het lekker knapperig is en laat het afkoelen op een vel keukenpapier.

  3. 3

    Fruit de ui samen met 120 g in stukjes gesneden spek in de olijfolie aan. Voeg er de rode bieten en de tomaten aan toe en doe de hazelnoten erbij. Laat het zo 3 minuten op een zacht vuur koken.

  4. 4

    Voeg er de bouillon aan toe en breng op smaak met paprikapoeder. Laat 15 minuten op een zacht vuurtje koken.

  5. 5

    Mix de soep heel fijn in de blender en kruid met peper en zout. Serveer met een gedroogd stukje spek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.