Appeltaart met een suikerlaagje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appeltaart met een suikerlaagje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het suikerlaagje maakt deze appeltaart een beetje krokant.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, het ei, de melk en olie tot een glad deeg. Vet een platte taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Doe het deeg erin, strijk het een beetje open met een spatel. Het lijkt misschien plakkerig, maar dit komt goed.

  2. 2

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Schik de appelplakjes dakpansgewijs in een rondje op de taart.

  3. 3

    Smelt voor het suierlaagje de boter met de suiker in een pannetje. Neem van het vuur als de suiker en boter gesmolten zijn, let op dat de boter niet te heet is geworden. Doe er het ei bij en roer tot een glad papje. Lepel dit over de taart en bak de taart gedurende 20 à 25 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, het ei, de melk en olie tot een glad deeg. Vet een platte taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Doe het deeg erin, strijk het een beetje open met een spatel. Het lijkt misschien plakkerig, maar dit komt goed.

  2. 2

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Schik de appelplakjes dakpansgewijs in een rondje op de taart.

  3. 3

    Smelt voor het suierlaagje de boter met de suiker in een pannetje. Neem van het vuur als de suiker en boter gesmolten zijn, let op dat de boter niet te heet is geworden. Doe er het ei bij en roer tot een glad papje. Lepel dit over de taart en bak de taart gedurende 20 à 25 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.