• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hete bliksem met notencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de appelen, haal het klokhuis eruit met een appelboor en snij in plakken. Schil de aardappelen en snij eveneens in plakjes.

  2. 2

    Bak het spek even aan in wat olijfolie, in een ovenvaste pot. Doe er de sjalotten bij en stoof mee tot ze goudbruin zijn.

  3. 3

    Voeg er de aardappelen aan toe en blus met wat water. Leg het kruidentuiltje erbij en breng aan de kook. Doe er de appelen bij. Zet het vuur lager, dek af en laat een halfuur sudderen.

  4. 4

    Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de dadel- en notenmengeling, en het paneermeel. Verdeel er de boter in vlokjes over en laat nog even kleuren onder de ovengrill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de appelen, haal het klokhuis eruit met een appelboor en snij in plakken. Schil de aardappelen en snij eveneens in plakjes.

  2. 2

    Bak het spek even aan in wat olijfolie, in een ovenvaste pot. Doe er de sjalotten bij en stoof mee tot ze goudbruin zijn.

  3. 3

    Voeg er de aardappelen aan toe en blus met wat water. Leg het kruidentuiltje erbij en breng aan de kook. Doe er de appelen bij. Zet het vuur lager, dek af en laat een halfuur sudderen.

  4. 4

    Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de dadel- en notenmengeling, en het paneermeel. Verdeel er de boter in vlokjes over en laat nog even kleuren onder de ovengrill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.