Pastilla met kip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pastilla met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Rooster de amandelschilfers kort in een pan zonder vetstof. Laat drogen op keukenpapier.

  2. 2

    Bak de kip aan alle kanten goudbruin in 1 el boter en 1 el olijfolie. Pel de uien en snipper zet, doe ze bij de kip, samen met de koriander, honing, 1 kl kaneel en wat water. Dek af en laat 1 uur sudderen.

  3. 3

    Pluk het kippenvlees van de botten en verwijder het vel. Snij in stukken en zet apart.

  4. 4

    Haal de takjes koriander eruit en laat inkoken tot de helft. Zet het vuur lager.

  5. 5

    Klop de eieren los met wat peper en zout. Doe ze in de kookpot en gaar al roerend. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. 6

    Beboter 4 individuele ovenschaaltjes. Leg in elk schaaltje 3 vellen brickdeeg en leg een laagje amandelschilfers op de bodem. Lepel er de kip bovenop, gevolgd door het roerei.

  7. 7

    Plooi het overhangende deeg naar binnen, over de vulling. Bestrijk de bovenkant met de rest van de gesmolten boter. Bestrooi met de rest van het kaneelpoeder.

  8. 8

    Bak 20 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Rooster de amandelschilfers kort in een pan zonder vetstof. Laat drogen op keukenpapier.

  2. 2

    Bak de kip aan alle kanten goudbruin in 1 el boter en 1 el olijfolie. Pel de uien en snipper zet, doe ze bij de kip, samen met de koriander, honing, 1 kl kaneel en wat water. Dek af en laat 1 uur sudderen.

  3. 3

    Pluk het kippenvlees van de botten en verwijder het vel. Snij in stukken en zet apart.

  4. 4

    Haal de takjes koriander eruit en laat inkoken tot de helft. Zet het vuur lager.

  5. 5

    Klop de eieren los met wat peper en zout. Doe ze in de kookpot en gaar al roerend. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. 6

    Beboter 4 individuele ovenschaaltjes. Leg in elk schaaltje 3 vellen brickdeeg en leg een laagje amandelschilfers op de bodem. Lepel er de kip bovenop, gevolgd door het roerei.

  7. 7

    Plooi het overhangende deeg naar binnen, over de vulling. Bestrijk de bovenkant met de rest van de gesmolten boter. Bestrooi met de rest van het kaneelpoeder.

  8. 8

    Bak 20 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.