Recept

Pastilla met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Rooster de amandelschilfers kort in een pan zonder vetstof. Laat drogen op keukenpapier.

  2. 2

    Bak de kip aan alle kanten goudbruin in 1 el boter en 1 el olijfolie. Pel de uien en snipper zet, doe ze bij de kip, samen met de koriander, honing, 1 kl kaneel en wat water. Dek af en laat 1 uur sudderen.

  3. 3

    Pluk het kippenvlees van de botten en verwijder het vel. Snij in stukken en zet apart.

  4. 4

    Haal de takjes koriander eruit en laat inkoken tot de helft. Zet het vuur lager.

  5. 5

    Klop de eieren los met wat peper en zout. Doe ze in de kookpot en gaar al roerend. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. 6

    Beboter 4 individuele ovenschaaltjes. Leg in elk schaaltje 3 vellen brickdeeg en leg een laagje amandelschilfers op de bodem. Lepel er de kip bovenop, gevolgd door het roerei.

  7. 7

    Plooi het overhangende deeg naar binnen, over de vulling. Bestrijk de bovenkant met de rest van de gesmolten boter. Bestrooi met de rest van het kaneelpoeder.

  8. 8

    Bak 20 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastilla met kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!