Pastilla
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pastilla

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een beetje Tunesië op je bord

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de lente-uitjes in ringetjes.

    Pel en hak de knoflook.

    Snipper een handjevol peterselieblaadjes.

    Hak de pijnboompitten grof.

  2. 2

    Vermeng het gehakt met het ei. Voeg er de pijnboompitjes, de uitjes, de knoflook en de peterselie aan toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Vet een ronde bakvorm (20 cm diameter) goed in met gesmolten boter of olie. Leg er een vel deeg op, laat het over de rand hangen. Bestrijk het deegvel met gesmolten boter of olie. Leg er een tweede vel op. Herhaal tot er vier laagjes op elkaar liggen.

  4. 4

    Schep het gehaktmengsel in de vorm en vouw de uiteinden van het deeg over de vulling. Dek af met de rest van het deeg en bestrijk ook telkens elk deegvel weer aan beide kanten met vetstof.

  5. 5

    Bak 20 minuten in het midden van de oven van 200°C. Bestuif (eventueel) met kaneelpoeder. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de lente-uitjes in ringetjes.

    Pel en hak de knoflook.

    Snipper een handjevol peterselieblaadjes.

    Hak de pijnboompitten grof.

  2. 2

    Vermeng het gehakt met het ei. Voeg er de pijnboompitjes, de uitjes, de knoflook en de peterselie aan toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Vet een ronde bakvorm (20 cm diameter) goed in met gesmolten boter of olie. Leg er een vel deeg op, laat het over de rand hangen. Bestrijk het deegvel met gesmolten boter of olie. Leg er een tweede vel op. Herhaal tot er vier laagjes op elkaar liggen.

  4. 4

    Schep het gehaktmengsel in de vorm en vouw de uiteinden van het deeg over de vulling. Dek af met de rest van het deeg en bestrijk ook telkens elk deegvel weer aan beide kanten met vetstof.

  5. 5

    Bak 20 minuten in het midden van de oven van 200°C. Bestuif (eventueel) met kaneelpoeder. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.