Thaise curry met reuzengarnalen en wilde rijst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Thaise curry met reuzengarnalen en wilde rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de wilde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de kokosmelk aan de kook met het citroengras, de gember en de kaffirlimoenblaadjes. Haal van het vuur en laat rusten.

  2. 2

    Verhit de currypasta in een grote gietijzeren kookpot met een beetje arachideolie tot alle aroma's vrijkomen. Bak er de garnalen in 2 minuten gaar in. Blus met de kokosmelk en haal de garnalen eruit.

  3. 3

    Voeg de sugarsnaps, asperges en wortelen toe aan de pan en laat zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Doe er dan de garnalen weer bij en breng op smaak met limoensap, vissaus en szechuanpeper.

  4. 4

    Werk af met lente-uitjes, limoenzeste en koriander. Serveer met de wilde rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de wilde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de kokosmelk aan de kook met het citroengras, de gember en de kaffirlimoenblaadjes. Haal van het vuur en laat rusten.

  2. 2

    Verhit de currypasta in een grote gietijzeren kookpot met een beetje arachideolie tot alle aroma's vrijkomen. Bak er de garnalen in 2 minuten gaar in. Blus met de kokosmelk en haal de garnalen eruit.

  3. 3

    Voeg de sugarsnaps, asperges en wortelen toe aan de pan en laat zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Doe er dan de garnalen weer bij en breng op smaak met limoensap, vissaus en szechuanpeper.

  4. 4

    Werk af met lente-uitjes, limoenzeste en koriander. Serveer met de wilde rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.