Recept

Thaise mosselen met verse curry

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip! Voor het zelfgemaakte currymengsel kun je rijst-, maïs-, koolzaad- of arachideolie gebruiken. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen drie keer onder stromend water en maak ze schoon door de baarden en de pokken te verwijderen. Pel de sjalotten en de knoflook. Schil de gember. Halveer de chilipepertjes, verwijder de zaadjes en snipper ze fijn. Doe alles samen met 4 eetlepels olie en wat peper en zout in de keukenrobot en mix het tot een glad kruidenmengsel.

  2. 2

    Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Maak de paprika schoon en snij ze in blokjes. Hak de helft van het bosje koriander fijn. Hou de rest opzij voor de afwerking. Halveer het citroengras in de lengte en kneus de stengels met een vleeshamer of een deegrol.

  3. 3

    Verhit wat olie in een stoofpot met een deksel. Voeg het kruidenmengsel, de citroengrasstengels, de paprika en de peultjes toe. Blus met de kokosmelk. Voeg de tomaten toe en laat even stoven.

  4. 4

    Voeg de mosselen toe aan de pot, zet het deksel erop en schud regelmatig op tot de mosselen open zijn. Werk af met de koriander en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise mosselen met verse curry

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!