Gestoomde rolletjes van tongschar en zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gestoomde rolletjes van tongschar en zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Mix de zalm met het ei en de room in een blender. Kruid met peper en zout. Maak de boontjes schoon en blancheer ze kort in lichtgezouten water. Laat ze schrikken onder ijskoud water. Spoel de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in reepjes ongeveer even dik als de boontjes.

  2. 2

    Leg 2 vellen kookvaste vershoudfolie op een werkblad naast elkaar. Laat ze ong. 5 cm overlappen. Leg er telkens 2 tongscharfilets op, met de mooie witte kant naar buiten. Kruid met peper en zout. Lepel er de zalmvulling op met in het midden een paar boontjes en een reepje tomaat. Rol op en bind dicht tot een bonbon. Stoom 10 tot 15 min. tot het visvlees stevig aanvoelt.

  3. 3

    Spoel de waterkers. Blancheer de helft en laat goed uitlekken. Mix met de visfumet en de room. Zeef de saus. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Laat de visrol even afkoelen, verwijder de folie en snij in dikke plakken van 4 cm dik. Serveer de visrolletjes met de waterkerscoulis en werk af met de rest van de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Mix de zalm met het ei en de room in een blender. Kruid met peper en zout. Maak de boontjes schoon en blancheer ze kort in lichtgezouten water. Laat ze schrikken onder ijskoud water. Spoel de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in reepjes ongeveer even dik als de boontjes.

  2. 2

    Leg 2 vellen kookvaste vershoudfolie op een werkblad naast elkaar. Laat ze ong. 5 cm overlappen. Leg er telkens 2 tongscharfilets op, met de mooie witte kant naar buiten. Kruid met peper en zout. Lepel er de zalmvulling op met in het midden een paar boontjes en een reepje tomaat. Rol op en bind dicht tot een bonbon. Stoom 10 tot 15 min. tot het visvlees stevig aanvoelt.

  3. 3

    Spoel de waterkers. Blancheer de helft en laat goed uitlekken. Mix met de visfumet en de room. Zeef de saus. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Laat de visrol even afkoelen, verwijder de folie en snij in dikke plakken van 4 cm dik. Serveer de visrolletjes met de waterkerscoulis en werk af met de rest van de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.