Recept

Witloof-ham-kaasquiche

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het witloof schoon en stoof of stoom het gaar. Halveer de stronkjes in de lengte en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Beboter de taartvorm. Bekleed met het deeg en bak blind voor.

  3. 3

    Maak een dikke kaassaus: smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat al roerend heet worden. Roer er geleidelijk de melk door en laat indikken. Meng er de helft van de kaas door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Wikkel elk stukje witloof in een plakje ham. Haal de bodem uit de oven, verwijder steunvulling en bestrooi de bodem met paneermeel. Dit slorpt het vocht op dat nog uit het witloof komt.

  5. 5

    Schik de ham-witloofstronkjes in de taartvorm en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de quiche nog 25 minuten in de oven, tot hij mooi goudbruin is.

  6. 6

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloof-ham-kaasquiche

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!