Filodeegtaartjes met asperges en waterkers
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Filodeegtaartjes met asperges en waterkers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de asperges schoon, stoom ze 6 à 8 minuten en zet ze apart. Spoel de waterkers en pluk de blaadjes van de steeltjes.

  2. 2

    Maak geklaarde boter. Smelt de boter in een steelpannetje. Schep de witte vlokjes eruit en doe de rest in een kom.

  3. 3

    Snij de vellen filodeeg in twee en bestrijk ze met de geklaarde boter. Plooi ze in twee, beboter nogmaals aan bijde kanten en leg ze dan in 4 siliconen muffinvormpjes, laat lichtjes over de rand hangen.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. 5

    Hou de aspergepunten apart en snij de rest van de asperges in stukjes. Klop de eieren los met de room, de cottage cheese en water peper en zout.

  6. 6

    Hak 3/4 van de waterkersblaadjes grof en doe ze, samen met de asperges bij het eiermengsel. Verdeel over de vormpjes en werk af met aspergepunten.

  7. 7

    Dek de vulling af met kleine cirkels bakpapier en bak ze 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en laat nog 5 minuten bakken. Werk af met de rest van de waterkers en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de asperges schoon, stoom ze 6 à 8 minuten en zet ze apart. Spoel de waterkers en pluk de blaadjes van de steeltjes.

  2. 2

    Maak geklaarde boter. Smelt de boter in een steelpannetje. Schep de witte vlokjes eruit en doe de rest in een kom.

  3. 3

    Snij de vellen filodeeg in twee en bestrijk ze met de geklaarde boter. Plooi ze in twee, beboter nogmaals aan bijde kanten en leg ze dan in 4 siliconen muffinvormpjes, laat lichtjes over de rand hangen.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. 5

    Hou de aspergepunten apart en snij de rest van de asperges in stukjes. Klop de eieren los met de room, de cottage cheese en water peper en zout.

  6. 6

    Hak 3/4 van de waterkersblaadjes grof en doe ze, samen met de asperges bij het eiermengsel. Verdeel over de vormpjes en werk af met aspergepunten.

  7. 7

    Dek de vulling af met kleine cirkels bakpapier en bak ze 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en laat nog 5 minuten bakken. Werk af met de rest van de waterkers en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.