Ontbijtkrans
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ontbijtkrans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een krans om in te bijten

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem in een kom met de gist, de suiker en een snuifje kaneel. Doe er de lauwe melk bij en meng. Doe er 1 ei, de boter en het zout bij en kneed tot een homogeen deeg.

  2. 2

    Voeg de rozijnen, krenten, cranberry’s en citroenschil toe en kneed in 15 minuten tot een soepel en elastisch deeg.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 3 porties en vorm er lange worsten van. Laat ze afgedekt 30 minuten rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

  4. 4

    Vlecht de drie delen in elkaar en leg de vlecht in een ingevette tulbandvorm. Laat afgedekt opnieuw 40 minuten rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 230° C. Klop het 2de ei los en bestrijk er het deeg mee. Zet de vorm in de oven, verlaag de temperatuur tot 200° C en bak het brood 25 à 30 minuten.

  6. 6

    Laat het brood eerst 10 minuten afkoelen in de vorm, en dan verder op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem in een kom met de gist, de suiker en een snuifje kaneel. Doe er de lauwe melk bij en meng. Doe er 1 ei, de boter en het zout bij en kneed tot een homogeen deeg.

  2. 2

    Voeg de rozijnen, krenten, cranberry’s en citroenschil toe en kneed in 15 minuten tot een soepel en elastisch deeg.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 3 porties en vorm er lange worsten van. Laat ze afgedekt 30 minuten rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

  4. 4

    Vlecht de drie delen in elkaar en leg de vlecht in een ingevette tulbandvorm. Laat afgedekt opnieuw 40 minuten rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 230° C. Klop het 2de ei los en bestrijk er het deeg mee. Zet de vorm in de oven, verlaag de temperatuur tot 200° C en bak het brood 25 à 30 minuten.

  6. 6

    Laat het brood eerst 10 minuten afkoelen in de vorm, en dan verder op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.