Chocoladetaart met gember
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocoladetaart met gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Maak eerst de bodem. Verkruimel de koekjes en maal ze vervolgens in een hakmolentje fijn. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie en doe het mengsel bij de koekkruimels. Snij de gekonfijte gemberbolletjes fijn, doe ze erbij en roer goed.

  2. 2

    Bekleed een springvorm van 18 cm diameter met plasticfolie of bakpapier en stort er het mengsel in. Verdeel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan.

  3. 3

    Maak de vulling. Breng de room tot tegen het kookpunt, haal het pannetje van het vuur en smelt er de chocolade in. Voeg de gembersiroop toe en laat afkoelen.

  4. 4

    Giet de vulling op de taartbodem, dek af en laat 12 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Ontvorm de taart, bestuif ze met cacaopoeder en werk af met enkele stukjes gekonfijte gember.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de bodem. Verkruimel de koekjes en maal ze vervolgens in een hakmolentje fijn. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie en doe het mengsel bij de koekkruimels. Snij de gekonfijte gemberbolletjes fijn, doe ze erbij en roer goed.

  2. 2

    Bekleed een springvorm van 18 cm diameter met plasticfolie of bakpapier en stort er het mengsel in. Verdeel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan.

  3. 3

    Maak de vulling. Breng de room tot tegen het kookpunt, haal het pannetje van het vuur en smelt er de chocolade in. Voeg de gembersiroop toe en laat afkoelen.

  4. 4

    Giet de vulling op de taartbodem, dek af en laat 12 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Ontvorm de taart, bestuif ze met cacaopoeder en werk af met enkele stukjes gekonfijte gember.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.