Chocoladetaart met gember
bereiding
-
1
Maak eerst de bodem. Verkruimel de koekjes en maal ze vervolgens in een hakmolentje fijn. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie en doe het mengsel bij de koekkruimels. Snij de gekonfijte gemberbolletjes fijn, doe ze erbij en roer goed.
-
2
Bekleed een springvorm van 18 cm diameter met plasticfolie of bakpapier en stort er het mengsel in. Verdeel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan.
-
3
Maak de vulling. Breng de room tot tegen het kookpunt, haal het pannetje van het vuur en smelt er de chocolade in. Voeg de gembersiroop toe en laat afkoelen.
-
4
Giet de vulling op de taartbodem, dek af en laat 12 uur opstijven in de koelkast.
-
5
Ontvorm de taart, bestuif ze met cacaopoeder en werk af met enkele stukjes gekonfijte gember.