Recept

IJstaart met advocaat en meringue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een makkelijk en vooraf te maken dessert voor elk feestdiner.

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker en vanillesuiker tot een wit-schuimige massa. Klop de eiwitten stijf. Klop de room stijf.

  2. 2

    Spatel eerst de advocaat en de room, en daarna het stijfgeklopte eiwit voorzichtig door de eiercrème.

  3. 3

    Verkruimel de meringue. Leg op de bodem van een rechthoekige glazen schaal eerst een laagje van het amandelbrood. Bedek met een laag van de advocaatcrème en bestrooi met een dun laagje meringue.

  4. 4

    Herhaal de laagjes, koekjes, advocaatvulling en meringue tot de schaal vol is. Hak de pistachenootjes grof en strooi ze als afwerking op de ijstaart.

  5. 5

    Dek af met plasticfolie en zet in de diepvriezer. Laat minstens 1 nacht opstijven. Haal 15 minuten voor het aansnijden uit de diepvriezer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

IJstaart met advocaat en meringue

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!