Napolitaanse chocomousse-ijstaartjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Napolitaanse chocomousse-ijstaartjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mag het een tikkeltje specialer? Deze chocomousse-ijstaartjes zijn feestelijk, fris én makkelijk op voorhand te maken: het ideale dessert bij een etentje.

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de koekjes. Doe ze in een aflsuitbare zak en rol ze met de deegrol fijn. Klop de room lobbig. Meng de room met de koekkruimels.

  2. 2

    Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de suiker, de sinaasappellikeur en de koffie toe. Roer glad. Splits de eieren en meng de dooiers onder de chocolade.

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het chocolademengsel.

  4. 4

    Leg in 6 muffinvormpjes een laagje vershoudfolie en lepel er tot de helft chocolade in. Vul verder met de koekjesroom en strijk het oppervlak glad. Verpak in vershoudfolie en zet 3 uur in de diepvries.

  5. 5

    Haal de ijstaartjes uit hun vormpje en zet ze omgekeerd op een serveerschotel. Laat ze een 10-tal minuten ontdooien. Strooi er het cacaopoeder en daarna wat chocoladeschilfers op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de koekjes. Doe ze in een aflsuitbare zak en rol ze met de deegrol fijn. Klop de room lobbig. Meng de room met de koekkruimels.

  2. 2

    Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de suiker, de sinaasappellikeur en de koffie toe. Roer glad. Splits de eieren en meng de dooiers onder de chocolade.

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het chocolademengsel.

  4. 4

    Leg in 6 muffinvormpjes een laagje vershoudfolie en lepel er tot de helft chocolade in. Vul verder met de koekjesroom en strijk het oppervlak glad. Verpak in vershoudfolie en zet 3 uur in de diepvries.

  5. 5

    Haal de ijstaartjes uit hun vormpje en zet ze omgekeerd op een serveerschotel. Laat ze een 10-tal minuten ontdooien. Strooi er het cacaopoeder en daarna wat chocoladeschilfers op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.