Recept

Cake met botercrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoals oma 'm maakte.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Smelt de boter en meng met de vanille-essence. Laat een beetje afkoelen, maar let erop dat de boter vloeibaar blijft.

  3. 3

    Meng de bloem met 3 el kristalsuiker.

  4. 4

    Klop in een andere kom de eieren met de rest van de suiker tot een wit-schuimig mengsel. Doe er een derde van de bloem bij en roer glad. Meng met de rest van de bloem. Voeg er de vanilleboter aan toe en klop nog eens stevig door.

  5. 5

    Beboter de bakvorm en bestuif met bloem. Schep het beslag erin. Bak 25 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  6. 6

    Voor de botercrème los je het koffiepoeder op in een eetlepel kokend water. Meng de zachte boter met de bloemsuiker. Mix tot een gladde crème. Breng op smaak met de opgeloste koffie.

  7. 7

    Bestrijk de afgekoelde cake met de botercrème. Doe de rest van de crème in een spuitzak en werk de taart ermee af. Laat opstijven in de koelkast en werk af met plakjes sinaasappel en verse muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cake met botercrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!