Cake met chocoladekokosjasje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
2
Klop de eidooiers wit-schuimig met de suiker en 3 el ijskoud water. Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken rechtop blijven staan.
-
3
Meng de bloem en een snuifje zout met het dooiermengsel. Spatel er luchtig de eiwitsneeuw door.
-
4
Beboter de bakvorm en bestuif met bloem. Schep het deeg erin. Bak 25 minuten in het midden van de oven.
-
5
Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en vervolgens op een rooster. Snij de cake in blokjes van ongeveer 4 x 4 cm.
-
6
Verwarm de room met de boter. Breek de chocolade in stukken. Schenk de warme room bij de chocolade en laat 2 minuten onaangeroerd staan. Roer dan met de garde tot een gladde, glanzende chocoladesaus.
-
7
Snij de cakeblokjes doormidden, bestrijk één helft met aardbeienjam. Zet de andere helft er weer op en steek vast met een lange houten prikker. Haal de cakejes eerst door de chocoladesaus en dan door de geraspte kokos. Laat opstijven in de koelkast.