Crumble met peer en chocolade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Crumble met peer en chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Schil de peren en snij ze in blokjes. Besprenkel ze meteen met citroensap. Kruid ze met een vleugje kaneel.

  3. 3

    Rasp de chocolade en meng met de peren. Verkruimel de speculaasjes.

  4. 4

    Kneed de boter met de bloem en de suiker tot een kruimelig deeg. Vermeng 2/3 met de speculaaskruimels. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal. Schep er het speculaasdeeg op. Druk het goed uit zodat de bodem volledig bedekt is. Schep er het peer-chocolademengsel op.

  5. 5

    Verkruimel de rest van het deeg en strooi het er bovenop. Bak 30 minuten in het midden van de oven. Serveer bij voorkeur warm of lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Schil de peren en snij ze in blokjes. Besprenkel ze meteen met citroensap. Kruid ze met een vleugje kaneel.

  3. 3

    Rasp de chocolade en meng met de peren. Verkruimel de speculaasjes.

  4. 4

    Kneed de boter met de bloem en de suiker tot een kruimelig deeg. Vermeng 2/3 met de speculaaskruimels. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal. Schep er het speculaasdeeg op. Druk het goed uit zodat de bodem volledig bedekt is. Schep er het peer-chocolademengsel op.

  5. 5

    Verkruimel de rest van het deeg en strooi het er bovenop. Bak 30 minuten in het midden van de oven. Serveer bij voorkeur warm of lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.