Chocoladeganache met crumble van hazelnoot
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocoladeganache met crumble van hazelnoot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een dessert om mee uit te pakken

bereiding
  1. 1

    Breng de melk aan de kook met de room en het opengesneden vanillestokje. Haal de pan van het vuur en laat wat afkoelen. Verwijder het vanillestokje.

  2. 2

    Klop de eidooiers met 85 g suiker tot een dikke witte massa. Schenk er al kloppend de warme melk bij. Giet alles weer in de pan en laat al roerend zachtjes indikken. De massa mag niet meer koken!

  3. 3

    Haal de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme crème. Roer af en toe goed om, tot de ganache lauw is.

  4. 4

    Verdeel 3/4 van de ganache over mooie glaasjes en laat afkoelen. Doe de rest in een spuitzakje en laat eveneens afkoelen.

  5. 5

    Maak intussen de hazelnootcrumble. Verwarm de oven voor op 180° C. Meng 100 g suiker, de bloem, de boter, snuifje zout en het hazelnootpoeder voor de crumble met de klopper tot een kruimelig deeg. Spreid het uit op een ovenplaat met een bakmatje van silicone. Zet 7 minuten in de oven en roer dan om. Herhaal dit 3 à 4 keer, tot de crumble goudbruin en krokant is. Laat afkoelen en mix eventueel fijn.

  6. 6

    Haal de glaasjes uit de koelkast en werk af met een extra toefje ganache en de hazelnootcrumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng de melk aan de kook met de room en het opengesneden vanillestokje. Haal de pan van het vuur en laat wat afkoelen. Verwijder het vanillestokje.

  2. 2

    Klop de eidooiers met 85 g suiker tot een dikke witte massa. Schenk er al kloppend de warme melk bij. Giet alles weer in de pan en laat al roerend zachtjes indikken. De massa mag niet meer koken!

  3. 3

    Haal de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme crème. Roer af en toe goed om, tot de ganache lauw is.

  4. 4

    Verdeel 3/4 van de ganache over mooie glaasjes en laat afkoelen. Doe de rest in een spuitzakje en laat eveneens afkoelen.

  5. 5

    Maak intussen de hazelnootcrumble. Verwarm de oven voor op 180° C. Meng 100 g suiker, de bloem, de boter, snuifje zout en het hazelnootpoeder voor de crumble met de klopper tot een kruimelig deeg. Spreid het uit op een ovenplaat met een bakmatje van silicone. Zet 7 minuten in de oven en roer dan om. Herhaal dit 3 à 4 keer, tot de crumble goudbruin en krokant is. Laat afkoelen en mix eventueel fijn.

  6. 6

    Haal de glaasjes uit de koelkast en werk af met een extra toefje ganache en de hazelnootcrumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.