Chocolademousse met ricotta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocolademousse met ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de gelatine weken in koud water.

  2. 2

    Breek de chocolade in stukjes. Smelt ze au bain-marie of in de magnetron.

  3. 3

    Splits de eieren. Klop de dooiers schuimig met de suiker.

  4. 4

    Los de uitgeknepen gelatine op in de lauwe melk. Voeg de opgeloste gelatine bij de eidooiers. Meng met de ricotta en de chocolade.

  5. 5

    Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker en spatel luchtig door het mengsel. Schep in glazen coupes en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de gelatine weken in koud water.

  2. 2

    Breek de chocolade in stukjes. Smelt ze au bain-marie of in de magnetron.

  3. 3

    Splits de eieren. Klop de dooiers schuimig met de suiker.

  4. 4

    Los de uitgeknepen gelatine op in de lauwe melk. Voeg de opgeloste gelatine bij de eidooiers. Meng met de ricotta en de chocolade.

  5. 5

    Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker en spatel luchtig door het mengsel. Schep in glazen coupes en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.