Duo van chocolademousse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Duo van chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Laat je gasten smullen van dit heerlijk tweekleurige dessert

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de gelatine in koud water.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Meng de noten met de honing. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk er het notenmengsel op uit. Zet de bakplaat 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op het papier.

  3. 3

    Smelt de witte chocolade au bain-marie met de melk en de Grand Marnier. Los er het uitgeknepen blaadje gelatine in op. Laat afkoelen .

  4. 4

    Klop ondertussen het eiwit zo stijf, dat het in pieken rechtop blijft staan. Spatel het eiwit door de afgekoelde chocolade. Klop de room bijna stijf en spatel die ook door het chocolademengsel. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Maak ondertussen de donkere chocolademousse. Smelt de chocolade au bain-marie in 60 g room. Klop de rest van de slagroom bijna stijf. Doe de eieren samen met de suiker in een pannetje en klop ze, op een zacht vuurtje, op tot een warme, luchtige massa. Haal ze van het vuur en klop met de mixer tot ze afgekoeld zijn.

  6. 6

    Spatel eerst de gesmolten chocolade door de afgekoelde eieren en dan de opgeklopte room. Laat de mousse opstijven in de koelkast.

  7. 7

    Verdeel eerst de witte mousse over mooie glaasjes. Leg er dan de donkere mousse op. Versier met het notenkrokantje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de gelatine in koud water.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Meng de noten met de honing. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk er het notenmengsel op uit. Zet de bakplaat 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op het papier.

  3. 3

    Smelt de witte chocolade au bain-marie met de melk en de Grand Marnier. Los er het uitgeknepen blaadje gelatine in op. Laat afkoelen .

  4. 4

    Klop ondertussen het eiwit zo stijf, dat het in pieken rechtop blijft staan. Spatel het eiwit door de afgekoelde chocolade. Klop de room bijna stijf en spatel die ook door het chocolademengsel. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Maak ondertussen de donkere chocolademousse. Smelt de chocolade au bain-marie in 60 g room. Klop de rest van de slagroom bijna stijf. Doe de eieren samen met de suiker in een pannetje en klop ze, op een zacht vuurtje, op tot een warme, luchtige massa. Haal ze van het vuur en klop met de mixer tot ze afgekoeld zijn.

  6. 6

    Spatel eerst de gesmolten chocolade door de afgekoelde eieren en dan de opgeklopte room. Laat de mousse opstijven in de koelkast.

  7. 7

    Verdeel eerst de witte mousse over mooie glaasjes. Leg er dan de donkere mousse op. Versier met het notenkrokantje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.