• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wentelteefjes met banaan en chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de korsten van het brood. Verdeel elk sneetje in twee driehoeken. Schil de bananen, snij ze in plakjes en besprenkel die met citroensap zodat ze niet verkleuren.

  2. 2

    Laat de chocolade smelten in de room. Roer glad en hou warm.

  3. 3

    Klop de eieren los met de melk en 4 eetlepels suiker. Haal de brooddriehoekjes door het eimengsel.

  4. 4

    Bak ze meteen 1 minuut aan elke kant, in de helft van de hete boter. Leg ze op een serveerschaal.

  5. 5

    Bak de plakjes banaan kort aan beide kanten in de rest van de boter. Strooi er de rest van de fijne suiker op. Laat lichtjes karamelliseren.

  6. 6

    Schep de warme banaan op de wentelteefjes. Lepel er wat chocoladesaus over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de korsten van het brood. Verdeel elk sneetje in twee driehoeken. Schil de bananen, snij ze in plakjes en besprenkel die met citroensap zodat ze niet verkleuren.

  2. 2

    Laat de chocolade smelten in de room. Roer glad en hou warm.

  3. 3

    Klop de eieren los met de melk en 4 eetlepels suiker. Haal de brooddriehoekjes door het eimengsel.

  4. 4

    Bak ze meteen 1 minuut aan elke kant, in de helft van de hete boter. Leg ze op een serveerschaal.

  5. 5

    Bak de plakjes banaan kort aan beide kanten in de rest van de boter. Strooi er de rest van de fijne suiker op. Laat lichtjes karamelliseren.

  6. 6

    Schep de warme banaan op de wentelteefjes. Lepel er wat chocoladesaus over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.